Posebno nam je važna zaštita Vaših osobnih podataka. Vaše podatke stoga obrađujemo isključivo na temelju zakonskih odredbi (GDPR, TKG 2003). U ovim informacijama o zaštiti podataka informiramo vas o najvažnijim aspektima obrade podataka u okviru naše web stranice.

Kontaktirajte nas
Ako nas kontaktirate putem obrasca na web stranici ili putem e-maila, podaci koje nam dostavite bit će pohranjeni kod nas šest mjeseci u svrhu obrade zahtjeva i u slučaju naknadnih pitanja. Ne prosljeđujemo te podatke bez vašeg pristanka.

Pohranjivanje podataka
Napominjemo da IP podatke vlasnika veze operater web shopa pohranjuje u kontekstu kolačića, kao i ime, adresu i broj kreditne kartice kupca u svrhu pojednostavljenja procesa kupovine i za naknadnu obradu ugovora.

Podaci koje navedete potrebni su za ispunjenje ugovora ili provedbu predugovornih mjera. Bez ovih podataka ne možemo s vama sklopiti ugovor. Nema prijenosa podataka trećim stranama, s iznimkom prijenosa podataka kreditne kartice obradivoj banci/pružatelju usluga plaćanja u svrhu terećenja kupoprodajne cijene, prijevozničkoj tvrtki/brodskoj tvrtki koju smo angažirali da isporuči robu i našem poreznom savjetniku za ispunjavanje naših poreznih obveza.
Nakon prekida procesa kupnje, podaci koje smo pohranili bit će izbrisani. U slučaju sklapanja ugovora svi podaci iz ugovornog odnosa čuvaju se do isteka roka čuvanja poreza (7 godina). Naziv podataka, adresa, kupljena roba i datum kupnje također se pohranjuju do isteka odgovornosti za proizvod (10 godina). Obrada podataka odvija se na temelju zakonskih odredbi § 96. st. 3. TKG i čl. 6. st. 1. lit. a (pristanak) i/ili lit. b (potrebno za ispunjenje ugovora) DSGVO-a.

Kolačići
Naša web stranica koristi takozvane kolačiće. To su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem krajnjem uređaju uz pomoć preglednika. Ne čine nikakvu štetu.
Koristimo kolačiće kako bismo našu ponudu učinili prilagođenom korisnicima. Neki kolačići ostaju pohranjeni na vašem krajnjem uređaju dok ih ne izbrišete. Omogućuju nam da prepoznamo vaš preglednik pri vašem sljedećem posjetu.
Ako to ne želite, možete postaviti svoj preglednik tako da vas obavještava o postavkama kolačića i to dopuštate samo u pojedinačnim slučajevima.
Ako su kolačići deaktivirani, funkcionalnost naše web stranice može biti ograničena.

U tu svrhu koriste se kolačići koji omogućuju analizu korištenja web stranice od strane vaših korisnika. Ovako generirane informacije prenose se na poslužitelj pružatelja usluga i tamo se pohranjuju.
To možete spriječiti tako da svoj preglednik postavite tako da se kolačići ne spremaju.
S davateljem imamo sklopljen odgovarajući ugovor za obradu podataka o narudžbi.
Vaša IP adresa se bilježi, ali se odmah pseudonimizira [npr. brisanjem zadnjih 8 bitova]. Zbog toga je moguća samo gruba lokalizacija.

Newsletter
Imate mogućnost pretplate na naš newsletter putem naše web stranice. Za to nam je potrebna vaša e-mail adresa i vaša izjava da pristajete na primanje newslettera.
Kako bismo vam pružili ciljane informacije, također prikupljamo i obrađujemo dobrovoljno dane podatke o područjima interesa, datumu rođenja i poštanskom broju.
Čim se registrirate za newsletter, poslat ćemo vam potvrdni e-mail s poveznicom za potvrdu vaše registracije.
Pretplatu na newsletter možete otkazati u bilo kojem trenutku. Pošaljite svoje otkazivanje na sljedeću adresu e-pošte: [sascha@krcmar.at]. Zatim ćemo odmah izbrisati vaše podatke u vezi s slanjem newslettera. Ovaj opoziv ne utječe na zakonitost obrade koja se provodila na temelju privole do trenutka opoziva.

Vaša prava
U načelu, imate pravo na informaciju, ispravak, brisanje, ograničenje, prijenos podataka, opoziv i prigovor u vezi s vašim podacima koje mi pohranjujemo. Ako smatrate da obrada vaših podataka krši zakon o zaštiti podataka ili su vaša prava na zaštitu podataka na bilo koji način povrijeđena, možete se žaliti nama [sascha@krcmar.at] ili tijelu za zaštitu podataka.

Možete nas kontaktirati koristeći sljedeće kontakt podatke:
BLVKK.
sascha@krcmar.at
+436767873240